Van der Ven heeft in december 2017 een nieuw gemaal opgeleverd aan de Rietbaan in Huissen in de gemeente Lingewaard. De uitdagingen van de klus zijn met succes aangegaan.

Een gemaal bouwen is een specialisme van Van der Ven en juist daarom kwam de gemeente Lingewaard in Brakel terecht met deze opdracht. Meerdere opdrachtnemers hadden geen trek in de klus aan de Rietbaan in Huissen, door de locatie van het gemaal en de eisen in de omgeving. Uit het netwerk kreeg de gemeente een tip om met Van der Ven contact op te nemen. “De locatie ligt aan het eind van een doodlopend straatje en er waren belangrijke eisen voor de omgeving. Het plaatsen van een buispaal was de grootste uitdaging. Dit moest gebeuren zonder schade te veroorzaken aan infrastructuur en omliggende bebouwing. We hebben dit tot in detail voorbereid en uitgevoerd”, vertelt Dick Vos die dit project managede.

Door de techniek en logistiek integraal te managen kijkt Van der Ven terug op een uitstekende samenwerking met de gemeente Lingewaard. Het gemaal is in december 2017 opgeleverd.