Met trots delen wij mee dat G. van der Ven B.V. aannemingsbedrijf trede 3 van de Safety Culture Ladder heeft behaalt! Na een intensieve toelatingsaudit waren de auditoren duidelijk in hun oordeel, Van der Ven is met vlag en wimpel geslaagd voor trede 3! “Het enthousiasme waarmee we op de projecten ontvangen werden en de betrokkenheid van de medewerkers voelde als een warm bad” vertelden de auditoren. Op donderdag 22 juli 2021 werd door Cock van Zwienen, directeur van EBN Certification, het Veiligheidsladder certificaat overhandigd aan Van der Ven. Deze uitreiking vond plaats op ons project in Muiden. 

Bewust aan de slag met veilig gedrag

Iedere dag, alle medewerkers veilig en gezond weer thuis.  Dat is ons doel. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan veiligheid binnen onze organisatie. We werken natuurlijk al jaren conform de richtlijnen vanuit het VCA** certificaat. Maar we besloten nog een stapje verder te gaan, daarom is ons Veiligheidsprogramma Bewust aan de slag met veilig gedrag eind 2019 gelanceerd. De betrokkenheid van alle mensen op de projecten, niet alleen eigen medewerkers maar ook onderaannemers en ingehuurde werknemers, is buitengewoon groot.  Medewerkers hebben een proactieve houding en willen graag weten waar ze kunnen verbeteren! Het behalen van Veiligheidsladder trede 3 is een bevestiging dat we op de goede weg zijn!  

Wat is de veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De ladder is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Op naar trede 4!

Onze ambitie is om samen met onze onderaannemers, leveranciers en combinanten het veiligheidsbewustzijn de komende jaren verder te vergroten en dat binnen een aantal jaren te bezegelen met een certificering op trede 4.