Vandaag blikken we terug op een uniek project; Dijkverbetering Diefdijklinie. De Diefdijk behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wist u dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO? Zondag is het Werelderfgoeddag een speciale dag om even stil te staan bij dit unieke project. 

Dijkverbetering Diefdijklinie
De Diefdijk is in 1277 aangelegd en in de 19e eeuw opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hij vormt vanouds de grens tussen Zuid-Holland en Gelderland. Van der Ven heeft in combinatie met Sterk Heiwerken B.V. in 2014 tot en met 2016 in opdracht van Waterschap Rivierenland de Diefdijklinie versterkt. Een uniek en uitdagend dijkversterking project waar we met trots op terugkijken. In totaal is 8 kilometer van de 23 kilometer lange linie versterkt. We hebben Kwelschermen, damwanden en bermen aangelegd. Tegelijk hebben we 18 militaire objecten uit de periode van de Nieuwe Hollandse Waterlinie hersteld, gereconstrueerd en toegankelijk gemaakt.

Rondje Diefdijklinie
Aanstaande zondag is het Werelderfgoeddag en we hebben een leuke tip voor een coronaproof uitje. Ontdek de Diefdijklinie op de fiets! Fietsend tussen de dijken, uiterwaarden, natuur, forten, groepsschuilplaatsen en batterijopstelplaatsen beleef je de geschiedenis volop. Laat je verrassen!

Download hier de fietsroute!