17:00uur: Alpe d'HuZes: De spanning stijgt voor Team Van der Ven

In grote wielerrondes zoals de Giro en de Tour zijn er altijd rustdagen. Zo voelde de woensdag voor dé grote dag. Nu rest alleen nog de uitdaging zelf.

Op woensdag 6 juni proefden alle deelnemers en vrijwilligers alvast van de sfeer in Le Bourg d'Osain, het dorpje aan de voet van de alp. Hier komt de betekenis van het evenement ook veel meer naar voren. Want hoezeer de fysieke aandacht ook de energie opslorpt, we zijn hier wel met een doel: kanker de wereld uit! Daarvoor werken we ons op 7 juni in het zweet en daarvoor hebben we maandenlang zoveel donaties gevraagd.

Logistiek
De grootste hoofdbrekens bezorgde ons de logistiek van de operatie. Hoe krijg je een x-aantal fietsen en berijders en de wandelaars op tijd aan de start? Daarover ging menig gesprek, terwijl we ook niet vergaten te genieten. De vergezichten zijn zo indrukwekkend! Presteren in deze bergachtige omgeving die al duizenden jaren bestaat en na ons stoïcijns nog duizend jaren boven het landschap zal uitsteken ... dat maakt nederig. Morgen is er geen ontsnappen meer aan, dan gaan we ervoor. Opgeven is geen optie!

Tekst: Tom van Engelen / Beeld: Maverick Media

 

06:00uur: De eerste beproeving richting de sportieve prestaties op de Alpe d'Huez is doorstaan: team Van der Ven reisde per bus naar bestemming. 

Om 4.00 uur vertrok de bus dinsdagochtend richting het zuiden via Antwerpen, langs Luxemburg naar Lyon, om daar af te buigen richting de Alpen. De reis was best een beproeving en al die warme lijven op elkaar geplakt maakte het er niet comfortabeler op. Maar gezelligheid prevaleerde en een spelletje bingo, series kijken op de iPad, een uiltje knappen of lekker kletsen met elkaar helpen daarbij. Bovendien konden de strategieën om dé Alpe te bedwingen, te voet of per fiets, worden doorgenomen. Terwijl het landschap buiten steeds ruiger werd, nam de spanning toe. Na het opzoeken van de diverse accommodaties en het nuttigen van een welkome maaltijd zochten de teamleden hun bedje op. De uitdaging komt steeds dichterbij!

Tekst: Tom van Engelen, foto's door Maverick Media