Een belangrijke mijlpaal behaald bij de transformatie van de vijvers Museumpark in Rotterdam. Het collecteurriool is hersteld!

In opdracht van Gemeente Rotterdam transformeert Van der Ven het gebied rond het Museumpark. De twee vijvers van Het Nieuwe Instituut worden aangepakt. Een onderdeel hiervan was het herstellen en aanpassen van het collecteurriool gelegen onder de vijvers.

We hebben het riool hersteld van scheuren en ten behoeve van de nieuwe vlonder van het Nieuwe Instituut de kap van het riool met 75 centimeter verlaagd. Vervolgens hebben we de breedplaatvloer bovenop het riool aangebracht. Als laatste stap hebben we de nieuwe kap gestort. Het riool is nu gereed en klaar voor de toekomst.

Het werken aan het Rotterdamse collecteurriool bracht een aantal uitdagingen met zich mee. Het collecteurriool kent een doorsnede van wel 2 meter. Voor de werkzaamheden moest het riool afgesloten worden. Om doorstroming van het riool te kunnen garanderen hebben wij een tijdelijke pompinstallatie ingezet. Daarnaast hadden we te maken met een strakke planning. Desondanks was het riool ruim binnen de deadline opgeleverd!