Wat een fantastische dag hebben we gisteren beleefd bij het No-Dig congres in Rotterdam. En wat zenuwachtig waren we als projectteam Moerriool van te voren. Als je dan van de juryvoorzitter Wout Broere hoort dat het ook echt zo is, dat het projectteam Moerriool naast de NSTT Publieksprijs óók de No-Dig Award heeft gewonnen, dan sta je op het podium met een enthousiast en héél trots projectteam en een zaal vol gerespecteerde collega’s die je verwelkomen met een daverend applaus; Geweldig!  

Elk jaar reikt NSTT (The Netherlands Society for Trenchless Technology) een No-Dig Award en een Publieksprijs uit. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend aan organisaties die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van sleufloze technieken, als ook voor het funderen en uitdragen van de maatschappelijke voordelen hiervan.

“Voor de jury springt er 1 project uit. En de winnaar is: Het Moerriool te Arnhem”
Door de onafhankelijke vakjury en door de NSTT-leden zijn wij geprezen voor: “Een gemetseld riool op een ongewapende betonnen fundering. In zeer slechte staat, op het punt van instorten op bepaalde punten, en dat is aangepakt met een veelheid van verschillende technieken. Eerst is met een een hele batterij aan onderzoekstechnieken gekeken wat nu de werkelijke staat is. Niet alleen van het riool zelf, niet alleen van de constructie, maar ook van de grondslag die daar nog achter zit. Dit om de mogelijkheid  van uitspoelingen, gaten in de grond, en dat is met testen door de rioolbuis heen, door de rioolwand heen, te inspecteren. Om daarna een pakket van maatwerk te kunnen aanbieden voor de renovatie van het beton, spuitbeton, injecteer technieken en polymeerschaalbetonen delen. Ook daar is bij de uitvoering duidelijk aandacht voor de veiligheid van het personeel en de omgeving. En ook bijzonder, er is heel veel aandacht gegeven aan het project in binnenlandse en buitenlandse media.”

Er springt voor de jury 1 project uit: “In de toepassing van verschillende sleufloze technieken, om tot een optimale oplossing te komen, met een minimum aan hinder en de aandacht die gevraagd is voor die sleufloze technieken in diverse media. En dat gezegd hebbend heeft de jury gekozen om de renovatie van het Moerriool in Arnhem de No-Dig Award uit te reiken.’

We zijn trots op beide prijzen èn de lovende woorden. Voor het gehele projectteam: Gemeente Arnhem, Kumpen Renovatietechnieken NV en G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf een fantastisch compliment!

Alle lof ook voor alle andere No-Dig Award genomineerden:
Hak – AllSeas – Herrenknecht
Kouwenberg Infra en A. Hak
Visser & Smit Hanab en PPS Pipelines

Lees ook: 
Renovatie Moerriool Arnhem grote winnaar NSTT No-Dig Award 2018 - NSTT
Restauratie hoofdriool wint 2 prestigieuze awards - Gemeente Arnhem