Animatie | Arnhems grootste historische gebouw staat op instorten. Nee, niet de Eusebiuskerk, maar het ondergrondse broertje van de Jansbeek. Het hoofdriool van de stad, de Nachtgracht. 150 Jaar oud, meer dan 1 kilometer lang. Hij loopt voor een deel onder de stadsring. Bijna al het regen en rioolwater van Arnhem stroomt er doorheen. Soms wel met 8 Olympische zwembaden per uur. 

De Nachtgracht is 150 jaar oud en is in slechte staat. Daarom gaan we restaureren. Met betoninjecties en spuitbeton en met een nieuwe bekleding van betonplaten. Daar merk je niets van, het gebeurt allemaal ondergronds,  zonder te graven. Hoe knap is dat? Want alles moet door dat ene gat van 1m2.

Arnhem is de eerste stad die zo het riool restaureert. Iets om trots op te zijn! We doen het in 2 fases van 550 meter. Het is allemaal klaar in 2020. Dus we gaan snel weer aan het werk. Dit is het verhaal van de Nachtgracht. Arnhem restaureert het hoofdriool. 

Status project Moerriool #nachtgracht
Op dit moment zijn de helft van de platen aangebracht in het riool. Komend kwartaal wordt dit afgerond en worden er verstevigingen aangebracht in de boog door middel van gewapend spuitbeton. De resultaten zijn verbluffend. 

Klachten vrij
Door goede communicatie met de omgeving en afstemming met alle stakeholders in het centrum van Arnhem over de planning van de werkzaamheden, overdag en 's nachts, kunnen we concluderen dat het project ook op dit vlak voorspoedig verloopt. Er is nog geen 1 klacht ontvangen. 

NSTT No-Dig Award én NSTT Publieksprijs
8 november 2018 heeft dit project de NSTT No-Dig Award én de NSTT Publieksprijs gewonnen.  “Voor de jury springt er 1 project uit. En de winnaar is: Het Moerriool te Arnhem”. Kijk verder voor meer informatie. 

We zijn trots op beide prijzen èn de lovende woorden. Voor het gehele projectteam: Gemeente Arnhem, Kumpen Renovatietechnieken NV en G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf een fantastisch compliment!