GIESSEN - De loopgraaf in het educatiepark bij Fort Giessen is af. Het is een indrukwekkende replica geworden van de kilometerslange stelling die in de Eerste Wereldoorlog door het Land van Heusden en Altena heeft gelopen.

Aannemer Van der Ven uit Brakel heeft de loopgraaf aangelegd in opdracht van Erfgoed AltenaBijzonder is dat de elementen van de groepsschuilplaats in de loopgraaf zijn verwerkt. Ook is de gerestaureerde eenmansbunker ingegraven. Die werd gebruikt als luisterpost.

Het park is nog niet klaar. Er komt nog een stukje smalspoor te liggen met daarop een lorrie met een element van de groepsschuilplaats. Dat geeft een beeld hoe de stelling honderd jaar geleden werd aangelegd. Ook komt er een uitkijkpost in een boom en zijn er plannen voor veldtelefoons en een pontje over de gracht naar het fort. 

Op het fort komt een replica van een 15 centimeter kanon te staan op een originele affuit. De officiële opening is in het voorjaar van 2018, als ook de restauratie van de artillerieloods van het fort is afgerond.

Bron; Brabants Dagblad Bertjan Kers Indrukwekkende loopgraaf bij Fort Giessen 

Bron; Brabants Dagblad Bertjan Kers Een indrukwekkende stelling