De uitvoeringswerkzaamheden aan de Rioolboring in Tilburg zijn gestart!  We zijn gestart met de het aanbrengen van de perskuip, vanaf hier zal straks de boring starten. Deze werkzaamheden zijn mooi in beeld gebracht. Bekijk de video en loop mee met Lisa en Dick over de bouwplaats. In de video vertellen ze meer over het project en de bijzondere CSM methode die wordt toegepast.

Een trillingsvrije en zettingsvrije methode
Voor de realisatie van de perskuip van 9,5 meter diep gebruiken we een bijzondere methode, Cutter Soil Mixing.  In vergelijking met andere methodes kunnen we met de CSM methode de wanden van de perskuip trillingsvrij en zettingsvrij aanbrengen, zo beperken wij de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk.

Een gracht onder de stad
Het project bestaat in het kort uit het aanleggen van een riool, genaamd De Blauwe Ader, middels een gesloten frontboring. De boring heeft een uitdagende lengte van maar liefst 1,2 kilometer. Dit project maakt deel uit van De Blauwe Ader. De Blauwe Ader is een stelsel van ondergrondse leidingen, bedoeld om overtollig regenwater snel af voeren om wateroverlast in de stad te voorkomen. Je kunt het zien als een gracht onder de stad. Met de aanleg van De Blauwe Ader zijn ondergelopen straten na een hevige regenbui verleden tijd.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Volg het project via de BouwApp.