STAN VAN OORD EERSTE ÉN DERDE TIJDENS 24 UUR VAN BARCELONA
Stan van Oord heeft op het Circuit de Barcelona-Catalunya een unieke prestatie geleverd door tijdens de 24-uurs race bij twee teams te rijden en daarbij zowel eerste als derde te worden. De coureur uit Woudrichem bracht in totaal maar liefst twaalf uur achter het stuur door. Na 24 uur racen kwam de Cor Euser Racing-BMW 120D waarin Van Oord drie stints van twee uur reed in de klasse A2 als eerste over de finish. De Spirit Racing-Renault Clio Cup III waarin hij eveneens drie stints reed werd derde, nadat deze zo'n twaalf uur lang aan de leiding had gereden, maar in de slotfase door pech veel tijd verloor.

De jonge coureur was blij en toch nog redelijk fit: "Wat een fantastische ervaring! Ik wil mijn beide teams, Spirit Racing en Cor Euser Racing, enorm bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Geweldig dat zij beide naar het podium mochten na deze uitputtingsslag. Op dit moment voel ik mij, wellicht ook door de adrenaline van het feest op het podium, nog uitstekend", lacht Van Oord trots en tevreden.

De deelname van Stan van Oord aan de 24 uur van Barcelona werd mede mogelijk gemaakt dankzij de support van Van der Ven, Restaurant Amadeus, Maksor Diving, GvL Boringen, Perfo Tech en PT73.

 

De autosportactiviteiten van Stan van Oord zijn te volgen via de volgende social media:
Website  - www.stanvanoord.nl
Facebook - www.facebook.com/stanvanoordracing
Vimeo - vimeo.com/stanvanoordracing