Een structurele bijdrage leveren aan de stikstofdepositie en het ontwikkelen en inzetten van ‘schoner’ materieel. Dat is de basis van de samenwerking tussen Van der Ven en machineleverancier Ahlmann Nederland B.V.. 

De eerste machine, voortgekomen uit de samenwerking, is in gebruik genomen door Van der Ven. De machine is een Ahlmann zwenklader met Stage V motor met een vermogen kleiner dan 55 kW. De machine voldoet aan de standaard Europese Stage V emissienorm. Maar we gaan verder dan deze normen en eisen. Om de stikstofuitstoot tot een minimum te beperken is de machine voorzien van een stikstofreductiesysteem, de NOx-killer. Dit systeem verminderd stikstofuitstoot drastisch en de stikstofuitstoot die overblijft is bijna verwaarloosbaar.

Een toevoeging aan ons materieelpark waar wij echt trots op zijn. De machine is inmiddels met veel plezier in gebruik genomen op ons project ‘Renovatie woonwijk Achter de Pijp’ in Leerdam. De machine valt goed in de smaak: ‘’Een buitengewoon machientje’’ vertelt de machinist.

Voordelen en bijzonderheden op een rijtje:

  • Door zijn wend- en zwenkbaarheid hoeven er minder rij- en draaibewegingen gemaakt dan door een reguliere mobiele graafmachine of loader.
  • De machine is multifunctioneel inzetbaar en daardoor bijzonder efficiënt.
  • De machine heeft minder brandstof nodig om dezelfde prestaties te kunnen leveren als een reguliere machine.
  • De machine heeft een minder negatieve impact op het milieu
  • Bovendien kan in plaats van reguliere diesel ook HVO100 getankt worden. Met HVO100 wordt er 89% minder CO2 uitgestoten dan bij gebruik van de normale B7 diesel.

Meer informatie: Structurele CO2 reductie en stikstofdepositie: exclusieve samenwerking Van der Ven met Ahlmann! *video