De nazomerse zon schijnt uitbundig op het nieuwe kantoor van G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf aan de Van Heemstraweg in Brakel. Na de officiële opening tijdens het feest ter ere van het 50-jarig jubileum begint de weg naar een zonnige toekomst.

Buiten is het herfst maar in het bestaan van het 50-jarige Van der Ven is een nieuwe lente aangebroken. In een nieuw kantoor zetten de medewerkers zich in voor mooie, nieuwe projecten voor opdrachtgevers uit het hele land. Bij de uitvoering van werken is duurzaamheid in toenemende mate bepalend en dat straalt het nieuwe kantoor ook uit. Projectleider Bouw Marco de Waal kijkt met tevredenheid terug op het bouwproces van de afgelopen maanden: “Het korte tijdsbestek waarbinnen alles diende te gebeuren en de levertijden van sommige onderdelen, zoals de aluminium kozijnen, waren pittige uitdagingen. Maar het kantoor is wat mij betreft nu ook een voorbeeld van wat we in huis hebben: ik voer graag meer van deze projecten uit.”

Duurzame impulsen
Duurzaamheid zit in het DNA van Van der Ven en ontbreekt zodoende ook niet in de nieuwbouw. Ten behoeve van de warmtepomp is geboord naar warmtebronnen en in alle ruimten is een lage temperaturen systeem toegepast. “Op het dak liggen uiteraard PV-cellen oftewel zonnepanelen”, vertelt De Waal. Omringd door het groen van de weilanden in de Bommelerwaard is het nieuwe kantoor van Van der Ven zeker geen dissonant. De route naar een zonnige toekomst is ingeslagen.