Gisteren werd de Komkommerweg in Pijnacker officieel opgeleverd. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Ilona Jense, gedeputeerde Floor Vermeulen en MRDH-vertegenwoordiger Simon Fortuyn. 

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp is sinds september 2018 gewerkt aan de aanleg van de Komkommerweg, een nieuwe uitvalsweg voor verkeer van en naar het glastuingebied Pijnacker West. Voor Van der Ven een mooi project. Zij is verantwoordelijk voor de aanleg van 900 meter lange nieuwe Komkommerweg, de parallelweg, de 300 meter lange fietstunnel die een slinger maakt van links naar rechts en van boven naar beneden en terug én de aanleg van een rotonde ten behoeve van de aansluiting op de Delftsestraatweg, gedeeltelijk over de Delfgauwsevaart. Een belangrijk aspect binnen het hele project was dat de omgeving zo min mogelijk hinder zou ondervinden van de werkzaamheden, ondanks dat ze plaats vonden middenin een bewoond én druk glastuinbouw gebied. 

In juli werd het fietspad met de fietstunnel onder de nieuwe Komkommerweg al feestelijk geopend, zodat er al gefietst kon worden langs de N470 van Delfgauw naar Pijnacker en andersom. De kinderen van de Johannesschool Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense. Wethouder Ilona Jense is superblij dat het fietspad weer open is: “Er is een jaar hard gewerkt met speciaal materiaal en mensen, maar met een heel mooi resultaat. We behouden een snelle en veilige fietsverbinding tussen Delfgauw en Pijnacker. Fietsers hoeven straks niet de nieuwe Komkommerweg over te steken. Als fietser rijd je er gewoon onderdoor. Wel zo makkelijk en veilig”