“De wereld mooier maken begint bij een krachtige samenwerking.” Een mooie quote van G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en heel toepasselijk voor de samenwerking met TopVast B.V. voor het ontwikkelen van het bedrijventerrein Langerak in Brakel. In gesprek met DGA Huibert van der Ven en directeur Robert de Graaf van TopVast B.V.

Huibert van der Ven: “In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd in het werkveld van het aannemingsbedrijf. Niet alleen qua omvang, maar ook op het gebied van kennis; nieuwe inzichten, innovaties en ervaring. De projecten van vandaag zijn wezenlijk anders dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Waar we voorheen werden ingeschakeld voor bijvoorbeeld het leggen van leidingen, realiseren we nu omvangrijke en breed georiënteerde projecten binnen de expertises waterbeheersing, mobiliteit, gebiedsinrichting en historisch erfgoed.” Een goed voorbeeld van zo’n innovatief project waarbij het belang van de samenleving hoog in het vaandel staat, is de realisatie van een innamepompstation bij de Bergsche Maas aan de rand van de Brabantse Biesbosch. Van der Ven ontwikkelt dit innovatieve pompstation in opdracht van Waterbedrijf Evides. Het wordt het grootste innamepompstation van Nederland. Dichter bij ‘huis’ werd de samenwerking met TopVast gezocht voor het ontwikkelen van Bedrijventerrein Langerak.

Bedrijventerrein Langerak
“De ontwikkeling van bedrijventerrein Langerak in Brakel was een mooie uitdaging”, aldus Robert de Graaf. “Door specifieke aandacht voor de cultuurhistorische- en landschappelijke waarden is een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein ontwikkeld. Deze kwaliteit wordt, door de inzet van parkmanagement, op lange termijn gewaarborgd. Innovatie door krachtige samenwerking!

Strategisch
Het terrein voldoet aan alle voorwaarden om ondernemingen tot bloei te brengen. Strategisch gelegen op een zichtlocatie vanaf de provinciale weg N322. In het hart van de A27, A59, A15 en de A2. Het nieuwe bedrijventerrein is geschikt voor allerlei soorten bedrijvigheid zoals industrie, logistiek, transport en distributie tot en met bedrijfscategorie 3.2. Het aanbod van flexibele bedrijfskavels (variërend van 1.000 m² tot 5.000 m²) maakt het interessant voor zowel kleine als grotere bedrijven om zich te vestigen op het bedrijventerrein.” Robert de Graaf: “Bij TopVast staat kennis, samenwerken en ontzorging van de klant centraal. Naast onze eigen projecten worden bedrijven zoals Van der Ven, Roompot en Volker Wessels door ons totaal ontzorgd. Daarnaast zijn wij ook diverse kleinere bedrijven van dienst. Tijdens het gehele ontwikkelingstraject van initiatief tot exploitatie, zodat zij zich kunnen focussen op hun corebusiness. Zo ontwikkelen wij momenteel het project Hoek van Holland aan zee, waar het kustgebied een ware transformatie zal ondergaan en ruimte wordt gemaakt voor een duurzame inpassing van recreatiewoningen, een hotel en strandpaviljoens. 

Innovatief en gedreven
Meer regionaal transformeren we in Drunen de voormalig Rabobank tot 21 luxe appartementen. Ook in het Land van Heusden en Altena zijn wij bij diverse ontwikkelingen betrokken. Het grote werkgebieden diversiteit in omvang van onze projecten draagt bij aan een dynamisch ontwikkelprogramma. Hierdoor blijven we innovatief en gedreven om iedere ontwikkeling tot een succes te maken!”

Verkoop en informatie:
Waerde State 0418-666666 - www.bedrijventerrein-langerak.nl
Ontwikkeling: www.topvast.nl
Realisatie: www.vanderven.nl