Het beton is gestort! We moesten afgelopen woensdag vroeg uit de veren om maar liefst 500m3 beton te storten voor de vloer van het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw van de proefboerderij de Markhoeve.  

Interim voorzitter Sjef Langeveld en zijn voorgangster Jettie Rattink van Vereniging Markdal waren ook voor dag en dauw afgereisd naar Strijbeek om de zware slang van de betonpomp ter hand te nemen voor het storten van de eerste kuub. Daarna hebben onze professionals het overgenomen en de vloer verder afgestort. Na enkele uren uitharden moesten we weer aan de slag om de vloer te vlinderen. Met de vlindermachine wordt beton glad gemaakt. De mannen zijn hier tot diep in de nacht mee bezig geweest. Met een prachtig resultaat!

De vloer heeft een breedte van 30 meter, een lengte van 46 meter en een dikte van 37,5cm. In totaal is er woensdag 500m3 beton gestort. Het duurt in totaal 28 dagen voor het beton helemaal is uitgehard. Na ongeveer tien dagen is de vloer hard genoeg om te beginnen met het plaatsen van de stalen constructie van de nieuwbouw. Volgens de huidige planning is de nieuwbouw in juni klaar.