Donderdag 13 april was het zover; De feestelijke opening van de monumentale Weesbrug te Delft. Een korte uitvoeringsperiode, met de start op 9 januari. Op woensdag 15 maart is wederom de 1e boot onder de Weesbrug doorgevaren. Tijdens de uitvoering bleek de staat van de brug nog slechter was dan voorzien. Dit bracht voor het uitvoeringsteam een extra uitdaging met zich mee. Ook de winter brak nog eens aan en met het inpakken en verwarmen van de brug kon het werk gelukkig doorgaan. Èn.. het werk is toch tijdig opgeleverd! 

We zijn blij met het vertrouwen van de opdrachtgever Gemeente Delft èn ingenieursbureau Nebest B.V. Bedankt voor de prettige samenwerking. Uitvoerder Michel en zijn team, complimenteren wij met het prachtige vakwerk wat hier geleverd is. Jongens, chapeau!

De voormalige Sint-Barbarabrug en de tegenwoordige Weesbrug verbindt de historische binnenstad en de Spoorzone. Deze  ‘drukke verkeersader’, is ten tijde van de uitvoering bereikbaar gebleven via de aangelegde ‘tijdelijke fiets- en voetgangersbrug’. De hinder voor de omgeving, de passanten, de omwonenden en de ondernemers, is tot het minimum beperkt gebleven. Al eerder werkte Van der Ven voor de Gemeente Delft. We hebben o.a. de monumentale Vrouwe van Rijnsburgerburg mogen restaureren en diverse kademuren hebben mogen renoveren. 

Lees ook: Nieuwsartikel uit indebuurt Delft

Meer projectinformatie over restauratie Weesbrug Delft