Wij zijn trots op de nominatie voor de NSTT No-Dig Award en de NSTT Publieksprijs! De renovatie van de ruwwatertransportleiding Berkheide behoort tot de vijf nominaties welke in de race zijn voor deze prestigieuze award.

Doordat de technische staat van de ruwwatertransportleiding Berkheide niet meer voldeed, moest deze dringend worden vervangen.  Door de huidige stikstofproblematiek was traditioneel vervangen geen optie. De oplossing voor de renovatie is uitgewerkt binnen het bouwteam bestaande uit Dunea Duin & Water, G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en Kumpen Renovatietechnieken NV. Er is gekozen voor een sleufloze techniek; Relining.

De renovatie kende een aantal specifieke facetten die het project uitdagend maakten. We hadden te maken met extreem grote te overbruggen lengtes, een nieuwe in samenwerking ontwikkelde drukliner, slechte bereikbaarheid, specifieke veiligheidsmaatregelen en werken in Natura 2000 gebied.  Het lukte het Bouwteam om op tijd de juiste drinkwatergeschikte liner te engineeren, te leveren en te installeren. Het doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen en de geoliede samenwerking in het Bouwteam heeft dit project tot een succes gemaakt.

Elk jaar reikt NSTT een No-Dig Award en een Publieksprijs uit. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend aan organisaties die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van sleufloze technieken. De uitreiking van de NSTT No-Dig Award (op basis van jurering) en de NSTT Publieksprijs (op basis van stemmen) kunt u live meemaken op de digitale studiedag op 27 oktober aanstaande. Op die middag kunt u ook zelf meebeslissen wie de NSTT Publieksprijs in ontvangst mag nemen. Reserveer 27 oktober dus vast in uw agenda!