Op 5 september ondertekenden G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf, Arie van Baalen en het bestuur van de nieuwe rijvereniging Paardensport Loevestein een samenwerkingsovereenkomst voor de verplaatsing van paardenvereniging Rodichem en de fusie met Loevestein Ruiters.

De samenwerking bekrachtigt een win-win situatie voor de betrokkenen. Die begon toen Van der Ven en de gemeente Zaltbommel jaren geleden een overeenkomst ondertekenden over het nieuwe Brakelse bedrijventerrein aan de Langerak. Daarbij kwam in beeld dat paardenvereniging Rodichem tegen allerlei zaken aanliep met hun huidige accommodatie. Die zijn in het grote geheel goed op te lossen. Concreet resulteert dit in de verhuizing van de rijbaan van Rodichem naar een nieuwe locatie aan de Verdrietweg bij Arie van Baalen. De paardrijvereniging fuseert tegelijkertijd met de Loevestein Ruiters tot het nieuwe Paardensport Loevestein. De nieuwe locatie is vanuit Poederoijen veilig toegankelijk via nieuwe recreatiepaden. De nieuwe locatie voor de paardensportvereniging, tegenover Dressuurstal Van Baalen waar de ondertekening plaatsvindt, is een impuls voor de verbinding tussen basissport en topsport.

Burgemeester Rehwinkel en wethouder Posthouwer waren getuigen van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst woensdag 5 september jl. “De fusie van de paardensportverenigingen is een mooie oplossing. Dit is een goede stap in de uitvoering van de overeenkomst in wij in 2008 met Van der Ven sloten. Het moment waarop het bedrijventerrein gerealiseerd wordt, komt zo steeds dichterbij”, aldus burgemeester Rehwinkel.

 

Nieuwe locatie voor nieuwe vereniging Paardensport Loevestein - Het Kontakt
BRAKEL • Paardensportvereniging Rodichem en de Loevestein Ruiters zijn gefuseerd en vormen nu samen de nieuwe rijvereniging Paardensport Loevestein. Begin volgend jaar hoopt de vereniging een gloednieuwe eigen locatie te openen aan de Verdrietweg in Brakel.