Iedere dag werken onze vakmensen met trots aan het behoud van Fort Honswijk, elke dag wordt het fort weer een stukje mooier. Hoog tijd voor een update. Ben je benieuwd naar het resultaat van de brikkenbetongevel en naar de herstelwerkzaamheden van onze historische vondst uit 1879? Lees dan snel verder.  

Tijdens de restauratiewerkzaamheden is bij 1 van de te restaureren gebouwen de originele gevel uit 1879 ontdekt. Deze historische gevel wordt momenteel gerestaureerd, bijzonder vakwerk! Ook wordt er gewerkt aan de Contre Escarpe hier zijn alle stalen buitenluiken verwijderd en worden momenteel gerestaureerd.

Ongeveer 2 maanden geleden hebben we een gevel gestort met uniek brikkenbeton. Het storten van deze gevel was uniek omdat voor het eerst in 100 jaar weer gebruik is gemaakt van brikkenbeton in Nederland! Heb je de video hiervan gemist? Bekijk de video dan hieronder terug. Inmiddels is de bekisting verwijderd en is het eerste resultaat zichtbaar. Maar we zijn nog niet klaar, binnenkort wordt de gevel gestuct. Daarna is de gevel weer ‘zo goed als oud’.