In december was het de beurt aan de leerlingen van het Cambium College om hun ontwerpen tijdens de Beta Challenge te presenteren aan Van der Ven. Iedere projectgroep heeft zijn ontwerp toegelicht en kreeg een aantal kritische vragen van de opdrachtgever voor de kiezen. De duurzame ideeën liepen uit een van lichtgevende wegen tot het toepassen van groen. Ideeën waar onze collega's enthousiast van werden en die ze zeker mee gaan nemen in hun verdere aanbestedingstraject. 

Zowel onze collega's als de docenten en leerlingen van het Cambium vonden het een ontzettend leuke opdracht. Naast het leren wat civiele techniek inhoudt en wat duurzaamheid is en hoe je dat kan toepassen, roepen de leerlingen dat ze hebben leren samenwerken en planningen maken. Dit is veel leuker dan sommen maken uit een boek.

Van der Ven is een duurzaam bedrijf dat educatie en sociaal beleid hoog in het vaandel heeft staan, waar medewerkers èn studenten worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf en het beste uit het bedrijf te halen. Van der Ven is dan ook een ‘Erkend Leerbedrijf’. Daaruit blijkt ook onze grote betrokkenheid bij de branche. Kwaliteit, persoonlijke betrokkenheid en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel.