Oplossingen voor het verminderen van de stikstofuitstoot? Leerlingen van het Cambium College hebben ze bedacht! Dit jaar zijn we weer de uitdaging aangegaan met een groep brugklassers van het Cambium College in Zaltbommel. Tijdens de nieuwe Bèta Challenge stond het grote stikstofprobleem centraal. De leerlingen gingen aan de slag met het bedenken van een oplossing voor het verminderen van de stikstofuitstoot op de bouwplaats.

Voor de start van de Challenge hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan ons kantoor in Brakel. Van de boerenprotesten tot aan de bouwplaats, met een tussenstop bij PAS, is het stikstofprobleem doormiddel van een presentatie in beeld gebracht. Tijdens een rondleiding over het werkterrein bij ons kantoor kregen de leerlingen een goede indruk van wat er allemaal op een bouwplaats aanwezig is. Dit jaar is de opdracht gecombineerd met de vakken biologie en scheikunde en kon een uitstapje in de natuur gemaakt worden. Onder leiding van de boswachter hebben de leerlingen De Biesbosch bezocht en hier zijn de stikstofproblemen in de natuur zichtbaar geworden.

Op school hebben de leerlingen hard gewerkt aan de oplossing voor het verminderen van de stikstof op de bouwplaats. Na een tussentijds bezoek was het zover om de ideeën te presenteren aan ons als opdrachtgever. Van zonnepanelen tot een waterrad en van windmolens tot zeewier, alles is uit de kast gehaald om de stikstof te verminderen. Het was weer een succesvolle challenge. Tot volgend jaar!