BRAKEL - Wat bijna vijftig jaar geleden met een kraantje en een tractor begon, is nu een succesvol aannemingsbedrijf. G. van der Ven uit Brakel b.v. is in de Bommelerwaard uitgeroepen tot ‘ondernemer van het jaar’. „Dat hadden we echt niet aan zien komen, maar we zijn er ontzettend blij mee. Het is een erkenning voor de manier waarop je als bedrijf bezig bent, echt, we zijn zo trots als een pauw.”

Sinds 1995 runnen de twee broers Huibert (45) en Lean (41) van der Ven het bedrijf dat vader Gerrit in 1968 oprichtte. In 2007 schoof Huibert (36) van der Ven jr. in de directie aan. Geen zoon, maar een achterneef. „Aan hem hebben we veel te danken. De nieuwe manier van werken komt voor een groot deel van hem. Toen wij daarmee begonnen was dat best vernieuwend. Inmiddels komt ongeveer 90 procent van ons werk via een geïntegreerd contract tot stand.”

Over duurzaam werken hebben de broers Van der Ven een duidelijke visie. „Dat moet in je zitten en moet overal onderdeel van zijn.” De toekomst zien de broers Van der Ven met vertrouwen tegemoet. „De orderportefeuille voor dit jaar is gevuld, en voor volgend jaar ook al voor een deel. En we zijn ervan overtuigd dat we nog meer mooie projecten binnen gaan halen.”

Bron; Brabants Dagblad