Eindelijk is het zover. De bouw van de busremise Westraven is gestart en is feestelijk ingeluid met het slaan van de eerste paal. Op dinsdag 21 april heeft Gedeputeerde Arne Schaddelee van Provincie Utrecht de eerste paal geslagen. De bouw kan nu echt gaan beginnen!

De nieuwe stalling heeft plek voor ruim 185 bussen van U-OV. De stalling krijgt een duurzame energievoorziening en bijpassende inrichting met kantoor, werkplaats en parkeerruimte voor de medewerkers van het vervoerbedrijf. De nieuwe busremise wordt méér dan een functioneel gebouw. De werkplaats wordt slim ingericht, zodat de looproutes van chauffeurs en monteurs zo kort en efficiënt mogelijk zijn. Op het dak van de werkplaats komen zonnepanelen. Bovenop het kantoor komt een groen dak. In de werkplaats wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht. Het groene karakter van de locatie komt ook terug langs de zuid- en westzijde van het terrein, waar beplanting wordt aangebracht. Gedeelten van de constructie van het gebouw, die een kortere levensduur hebben, worden zo gebouwd dat deze snel en gemakkelijk te vervangen zijn. In de busstalling worden straks ook de nieuwe elektrische bussen van U-OV gestald, onderhouden en opgeladen. Vanaf begin 2020 worden 55 nieuwe elektrische bussen ingezet voor de stads- en streekdienst. Daarmee zet provincie Utrecht een stap op weg naar een volledig schoon busvervoer in de provincie in 2028.

In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het opstellen van het ontwerp en is een start gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw, de bouwput is op het juiste niveau ontgraven, het ketenpark is geplaatst en de tijdelijke nutsvoorzieningen zijn aangelegd. De komende maanden zal er gewerkt worden aan het betonwerk, de staalconstructie en de buitenschil bestaande uit o.a. sandwichbeplating, vliesgevel, puien en roldeuren. Als alles volgens planning verloopt, kan de busremise in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen.