Welke functie past bij jou en wat is je beste carrièrekeuze? Onze collega Arnoud deelt zijn ervaringsverhaal in zijn zoektocht als startend ingenieur in de arbeidsmarkt. Na zijn opleiding Civiele Techniek aan de Avans Hogeschool in Den Bosch is hij via Enginear gestart bij Van der Ven. Arnoud vertelt zijn ervaringsverhaal lees hier het complete artikel.

 

Arnoud:
Ik ben gestart als ontwerper/tekenaar, maar doe veel meer dan dat. Op dit moment ben ik namelijk ook bezig met calculatie en werkvoorbereiding en dat maakt het juist zo leuk. Variatie in het werk is voor mij erg belangrijk. Doordat ik op deze manier overal wat van mee krijgt leer ik ontzettend veel!
Onlangs ben ik bezig geweest met een relatief klein project in Veghel. Tijdens dit project ben ik begonnen met het maken van de ontwerptekeningen, waarna ik aan de slag ben gegaan met de werkvoorbereiding. Vervolgens heb ik de tekeningen nog enigszins aangepast en na goedkeuring heb ik ervoor gezorgd dat het daadwerkelijk uitgevoerd werd. Martin, projectmanager bij van der Ven, was hierin mijn begeleider en in overleg met hem heb ik alle knopen doorgehakt.

Martin:
Door iemand in zijn beginperiode zelfstandig een project van A tot Z te laten uitvoeren krijg je direct een goed beeld van wat iemand in zijn mars heeft. Bij Arnoud is dat ontzettend goed uitgepakt. Hij kon direct zijn weg vinden, had er geen moeite mee om collega’s te benaderen en indien nodig aan te haken, en is veel sneller gegroeid dan we hadden verwacht. Daarnaast toont hij initiatief. Hij zoekt regelmatig interessante cursussen uit om nog sneller te kunnen groeien en deze ruimte geven we hem graag.
Dat Arnoud goed bij onze organisatie past heeft Enginear goed ingeschat. De samenwerking is goed bevallen en als Enginear de volgende keer weer zo’n goede match weet te maken staan wij zeker open voor een nieuwe samenwerking!