Van der Ven voelt zich uitermate betrokken bij haar omgeving. Dat manifesteren we onder andere door deel te nemen aan lokale en regionale programma’s die gericht zijn op de historische waardering en het behoud van erfgoed. Maar ook door sociaal-maatschappelijke initiatieven te steunen in de vorm van sponsoring, maar zeker ook door daadkracht. Zoals regionale en internationale benefietdoeleinden, mensen met een beperking, stichtingen ten behoeve van zieke kinderen, historische- en culturele stichtingen en sportverenigingen.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze maatschappelijke activiteiten:

Waterlinie museum

Vroeger werd het gebied onder water gezet om vijanden tegen te houden. Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een prachtig groen gebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven.

Vanuit onze passie en gedrevenheid voor het restaureren en in stand houden van cultureel erfgoed is Van der Ven de afgelopen jaren nauw betrokken bij de restauratie en wederopbouw van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Bijvoorbeeld door de restauratie en de reconstructie van het Fort bij Vechten als een van de grote objecten om de waterlinie weer nieuw leven in te blazen. We sponsoren graag en met veel toewijding als eerste bedrijf het nieuwe Waterlinie Museum. 
Neem alvast een kijkje op de site: www.waterliniemuseum.nl en overtuig u van een mooi stukje historie dat nu op aantrekkelijke wijze herleeft kan worden. Natuur, cultuur, historie en beleving!

Leenheer Slot Loevestein

Met gepaste trots is Van der Ven Leenheer geworden van Stichting Museum Slot Loevestein. Het slot is tegenwoordig een Rijksmuseum en is geopend voor publiek. Als een van de exclusieve 100 bedrijfsleden, levert Van der Ven een bijdrage aan het realiseren van diverse projecten op en rond Slot Loevestein. www.slotloevestein.nl.

Lionsclub De Bommelerwaard

De Lions zetten zich in voor diverse goede doelen binnen de Bommelerwaard, maar ook daar buiten. Van der Ven voelt zich uitermate betrokken bij de initiatieven van deze serviceclub en steunt met regelmaat activiteiten van de Lions ten behoeve van het goede doel. In 2014 was dit bijvoorbeeld een activiteit ‘bungee-roeien’ in de Zaltbommelse haven, waar ook twee teams van Van der Ven in het strijdperk traden. Met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar sporten voor de senioren binnen onze regio die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. www.lionsbommelerwaard.nl.

Vriend van de Hamelfoundation

Van der Ven helpt door haar steun aan deze sympathieke foundation met de opbouw van het Hamelhuis in Gorinchem. Hendrick Hamel staat voor: avontuur en ontdekken, VOC mentaliteit, held en heldendom, wereldreiziger, historie, beroemdheid in Korea.

Bent u nieuwsgierig? Kijk dan eens op www.hamelhuis.nl.

Cooperatie Vertrouwen

‘Vertrouwen’ is de naam van een uit 1900 afstammende tjalk. De ambitie van corporatie Vertrouwen is om dit historische vrachtzeilschip opnieuw in de vaart te brengen en te exploiteren in de binnenvaart. Het restaureren en in de vaart brengen gaat 2 jaar duren en kost ongeveer 2 ton. Het vrachtschip krijgt als thuishaven Werkendam. Het gaat een beurtveer zeilen rond het land van Heusden en Altena naar Den Bosch, Tilburg. www.cooperatie-vertrouwen.nl.

Sporten mogelijk voor iedereen

G-team Sparta-30

Al sinds 1994 dragen wij de sport voor mensen met een beperking een warm hart toe. We voetballen meerdere malen per jaar samen met het G- team van Sparta'30 uit Andel. Bij Sparta '30 vindt men dat voetbal er is voor iedereen, dus zeker ook voor mensen met een beperking. We omarmen deze gedachte met volle overtuiging en genieten iedere keer weer van dit sportieve evenement. www.sparta30.nl.

Wielrennen, WTC Maas en Waal

Van der Ven heeft zich als sponsor verbonden aan de fietsverenging Wieler- en Toerclub Maas & Waal uit Brakel. Een sportieve bijdrage aan een prachtige sport. Wilt u meer weten over deze actieve en sympathieke vereniging? Kijk dan eens op www.wtcmaaswaal.nl.

Opmaat-fonds

Zowel in de sport als bij Van der Ven wordt voortdurend gewerkt aan het verder ontwikkelen van talenten. Streven naar een optimaal resultaat met volle inzet, passie en bekwaamheid niet kunnen ontbreken. Amazone Mara de Vries is een bijzonder talent en is succesvol in de paardensport. Het Opmaatfonds is opgericht om Mara te steunen in haar ontwikkeling en ervoor te zorgen dat ze talentvolle paarden ter beschikking heeft waardoor ze in staat is om deel te nemen in de hoogste klasse van de dressuur. Wilt u Mara volgen? Kijk dan snel op www.opmaatfonds.nl.