Van der Ven manifesteert zich in de omgeving als een maatschappelijk betrokken onderneming. Dit is voor ons geen doel op zich; het is een vanzelfsprekend onderdeel van ons DNA. Op deze pagina zetten wij overzichtelijk uiteen hoe dit zich vertaalt naar de praktijk.

Door deelname aan lokale en regionale programma’s die gericht zijn op historische waardering en behoud van erfgoed, komt onze betrokkenheid helder over het voetlicht. Dit zijn de contouren van onze samenleving, die wordt bevolkt door mensen. Een belangrijk speerpunt is daarom het steunen van sociaal-maatschappelijke initiatieven in de vorm van sponsoring én daadkracht. Wij nemen deel aan benefieten, steunen mensen met een beperking, stichtingen ten behoeve van zieke kinderen en sportverenigingen.

Hieronder volgt een reeks voorbeelden van onze maatschappelijke activiteiten:

Deelname aan Alpe D'HuZes

In 2018 deed Van der Ven met een team fietsers en wandelaars mee aan het evenement Alpe D’HuZes waarvan de opbrengst bestemd is voor onderzoek naar kanker. Door de beroemde berg in de Franse Alpen te bedwingen en hiertoe donaties op te halen, stortte Van der Ven ruim een ton in de kas van het KWF Kankerfonds, dat in 2018 een bedrag van in totaal 11,2 miljoen ophaalde.

Jarenlange sponsoring G-team Sparta’30

In 2018 verlengde Van der Ven opnieuw de sponsorovereenkomst met het G-team van Sparta’30 uit het Brabantse dorpje Andel. De overkomst loopt al sinds 1994! Voetbal is immers voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. We omarmen deze gedachte met volle overtuiging en genieten van het plezier dat we overbrengen op deze sporters. Bekijk ook eens www.sparta30.nl.

Sponsoring fietsvereniging WTC Maas en Waal

Van der Ven is de trotse sponsor van fietsverenging Wieler- en Toerclub Maas & Waal uit Brakel. Een sportieve bijdrage aan een prachtige sport. Bekijk ook eens www.wtcmaaswaal.nl.

Leenheer Slot Loevestein 

Het beroemde Slot Loevestein in de westelijke punt van de Bommelerwaard is letterlijk onze buurman. Sinds enige jaren mogen wij ons met gepaste trots Leenheer van Stichting Museum Slot Loevestein noemen. Het slot is een Rijksmuseum en geopend voor publiek. Als een van de exclusieve 100 bedrijfsleden levert Van der Ven een bijdrage aan het realiseren van diverse projecten op en rond Slot Loevestein. Bekijk ook eens www.slotloevestein.nl.

Waterlinie Museum

Als aannemer is Van der Ven specialist in het authentiek restaureren en in stand houden van cultureel erfgoed. Aan diverse objecten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie hebben wij de afgelopen jaren een conserverende bijdrage geleverd. Voorbeelden van ons werk zijn te bewonderen op onder andere Fort bij Vechten, waar we nieuw leven bliezen in dit deel van de waterlinie. Als eerste onderneming sponsoring wij met volle overtuiging het nieuwe Waterlinie Museum. Kijk op www.waterliniemuseum.nl en zie hoe historie op aantrekkelijke wijze herleefd kan worden.

Lionsclub De Bommelerwaard

De Lionsclub zet zich in voor diverse goede doelen in de Bommelerwaard, maar ook daarbuiten. Van der Ven voelt zich betrokken bij de initiatieven van deze serviceclub en steunt met regelmaat activiteiten ten behoeve van het goede doel. In 2014 was dit bijvoorbeeld een activiteit ‘bungee-roeien’ in de Zaltbommelse haven, waar ook twee teams van Van der Ven in het strijdperk traden. Met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar sporten voor de senioren binnen onze regio die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bekijk ook eens www.lionsbommelerwaard.nl.

Vriend van de Hamelfoundation

Van der Ven helpt door haar steun aan de Hamelfoundation met de opbouw van het Hamelhuis in Gorinchem. Hendrick Hamel staat voor avontuur en ontdekken, VOC mentaliteit, held en heldendom, wereldreiziger, historie, beroemdheid in Korea. Bekijk ook eens www.hamelhuis.nl.

Coöperatie Vertrouwen

‘Vertrouwen’ is de naam van een uit 1900 afstammende tjalk. De ambitie van Coöperatie Vertrouwen was om dit historische vrachtzeilschip opnieuw in de vaart te brengen en te exploiteren in de binnenvaart. Het restaureren en in de vaart brengen duurde 2 jaar en kostte ongeveer 2 ton. Het vrachtschip krijgt als thuishaven Werkendam. Het zeilt een beurtveer rond het Land van Heusden en Altena naar Den Bosch, Tilburg. Bekijk ook eens www.cooperatie-vertrouwen.nl.

Opmaat-fonds

Zowel in de sport als bij Van der Ven wordt voortdurend gewerkt aan het verder ontwikkelen van talenten. Streven naar een optimaal resultaat met volle inzet, waarbij passie en bekwaamheid niet mogen ontbreken. Amazone Mara de Vries is een bijzonder talent en is succesvol in de paardensport. Het Opmaatfonds is opgericht om Mara te steunen in haar ontwikkeling en ervoor te zorgen dat ze talentvolle paarden ter beschikking heeft waardoor ze in staat is om deel te nemen in de hoogste klasse van de dressuur. Bekijk ook eens www.opmaatfonds.nl.